Vedeli ste, že všetky bagety a richmany, ktoré u nás jete, si pečieme sami? Možno aj nie 🙂
Na výrobe pečiva pracuje každý deň náš skvelý a skúsený pekársky tím. Začíname odmeraním ingrediencií a vymiesením cesta, ktoré pripravujeme ešte stále podľa tradičných starých receptúr. Cestíčko dostáva pri miesení riadne zabrať až po dobu niekoľkých desiatok minút kým nie je vláčne a pripravené na ďalší krok na jeho ceste ku chrumkavej bagete či richmanovi.

Cesto následne putuje od jedného zložitého stroja k druhému. Najprv sa v jednom z nich spravia rovnomerné guličky rovnakej váhy a tie sa ručne presúvajú do plátenných zberných vreciek na ďalšom. Guličky sa vytvarujú do požadovaného tvaru a zlisujú.

Naložia sa pripravené podložky a hádajte, čo sa s nimi deje ďalej. Samozrejme, je potrebné, aby začali pracovať pomocníčky kvasnice a cesto nakyslo. To sa robí v špeciálnej miestnosti – v kysiarni, kde je úžasne teplo a to pečivo veľmi prospieva.

Finálny krok je dať cesto do pecí a voilá, máme tu hotové bagetky a richmany, ktoré roznesieme do všetkých naších predajní (Kde nás nájdeš). No nie sú na zjedenie?